ANALIZĂ SAXO BANK: CUM VA ARĂTA PIAȚA FINANCIARĂ ÎN 2021?

În ziua în care am avut cel mai mare atac asupra democrației SUA din istoria modernă, indicii S&P 500 și Russell 2000 au înregistrat noi maxime istorice. Știm cu toții că povestea piețeia fost una dificil de urmat pe parcursul pandemiei Covid-19 și sperăm într-o lansare cu succes a vaccinului și recuperare economică.

Argumente în favoarea creșterii pieței

Alocarea activelor: există o singură clasă de active cu premii de risc pozitive: acțiuni (și instrumente legate de capitaluri proprii).

Politică monetară: Fed spune că următoarea creștere, cel mai devreme, nu va sosi până în 2024 și dimensiunea sprijinului QE este „orice este nevoie” până când ocuparea completă a forței de muncă este aproape.

Politică fiscală: președintele ales Biden vorbește despre 3 trilioane de dolari de stimul; dacă da, vom vedea nivelul actual de 20% + din cheltuielile fiscale din SUA pentru BDP continuând cel puțin în următorii doi ani

Poliță de asigurare: Fed și guvernul vor proteja investitorii până la atingerea ocupării depline a locurilor de muncă, definită la cel puțin același nivel ca înainte de pandemie.

Lansarea vaccinurilor: piețe normalizate, economii acumulate care stimulează economia, câștigurile și creșterea.

Tehnic: Piața continuă să revină, să găsească asistență, de la niveluri tehnice, cum ar fi media mobilă de 100 de zile.

Argumente în favoarea căderii pieței

Sensibilitatea dobânzii: în lumea în care oferta în restricții cauzate de pandemie și de subinvestirea în infrastructuri fizice și în care inflația a fost supusă politicii monetare, riscul devine nivelul mai ridicat al dobânzii, chiar dacă numai la sfârșitul curbei. Saxo Strats vede un risc mai mare decât al dobânzii mai mari decât cele preconizate și, cu acesta, un risc pentru piața de valori, prin sensibilitate ridicată la risc în tehnologie și acțiuni speculative fără câștiguri. Leverage-ul nu a fost niciodată mai mare în raport cu câștigurile.

Evaluare: Orice unitate de măsură utilizată istoric este redundantă, deoarece ratele dobânzii zero sunt obligatorii și o intervenție aproape fără precedent din partea băncilor centrale invalidează semnificația acestora. Evaluările sunt bogate, extrem de bogate. Aproape astronomice pentru unele companii. Piața „iubește” companiile fără câștiguri și transparență, deoarece sunt inexplicabile în raport cu „lumea reală” a câștigurilor. Este pur și simplu o povestire și cine nu-l iubește puțin pe Andersen?

Economia reală: Deconectarea dintre economia reală și piețe va deveni o problemă. Piața bursieră este un subgrup al PIB-urilor totale, le poate depăși marginal pe cont propriu, dar este limitată de economia generală. Vedem inegalitatea ca pe un factor politic și prin alocările sale greșite în mici proiecte guvernamentale pentru… animale de companie, cum ar fi Energia regenerabilă. Guvernul este un alocator greșit al banilor, iar mărimea economiei guvernamentale crește peste tot!

Sfârșitul ciclului. Timp! Ar putea fi pur și simplu vremea sfârșitului ciclului: amintiți-vă că ultimii doi ani de creștere a pieței de valori nu au fost susținuți de câștiguri sau îmbunătățiri ale productivității. Rentabilitatea pe termen lung se bazează pe inovația în productivitate și pe câștiguri. Piața este alimentată doar de bani ieftini.

Asaltarea asupra Capitoliului din 6 ianuarie – ca un eveniment similar cu 9-11 – care marchează un moment istoric de cotitură pentru piețe și modelul deschis al banilor FIAT. Un atac complet împotriva democrației este un efort de a submina drepturile de proprietate, legea și ordinea pe care se bazează cultura noastră bogată, educația și societatea. Acum cincizeci de ani, în anii 1970, am inițiat sfârșitul etalonului aur, China s-a deschis, am descoperit dependența de energie, ne-am îndepărtat de implicarea excesivă a guvernului și de… frizurile urâte. Acum, încercăm să închidem relația noastră cu China, văzând că ciclul banilor se termină într-un mod înfricoșător, înlocuind fosilele cu surse regenerabile și, bineînțeles, ne pierdem părul.

Descarcă documentul original aici

Sursa: Saxobank

Leave a Reply